Wielkanoc z wędlinami Hańderek
Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej odsłonie. Podwędzane, naturalne o tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny szynki i kiełbasy marki Hańderek wzbogacą wielkanocne ucztowanie. A czy Ty już wybrałeś swoje ulubione wędliny z szerokiej oferty?
2018-03-21, 14:26

Wielkanoc to wielkie święto, nie tylko związane z duchem ale i ciałem, czyli szeroko rozumianymi kulinariami. Po Wielkim Poście na nasze stoły powracają mięsa w różnej postaci oraz jaja w przeróżnych kolorowych wariantach. To wielki powrót zważywszy, że tak długo odmawialiśmy sobie w czasie pokuty tych rarytasów. Wędzone szynki, parzone kiełbasy i pieczone pasztety to pod nimi będzie uginał się wielkanocnie nakryty stół – nareszcie!


Święta na bogato – wędliny TRADYCYJNE
Znamienne, że w okresie przedświątecznym z dużo większą uwagą i skrupulatnością staramy się odnaleźć najsmaczniejsze i najwartościowsze wędliny, których smak będzie dorównywał tym pamiętanych sprzed lat.  Wędliny podane na wielkanocnym stole muszą być naturalne, przygotowane bez dodatku konserwantów i wzmacniaczy smaku. Powinny być tradycyjnie wędzone, najlepiej gdyby ich utrzymana była tylko przy użyciu soli, powinny też świetnie smakować. Doskonale byłoby gdyby dostępne były w niewygórowanej ceny. Takich wędlin oczekujemy. Zgodnie z trendem naturalności w rodzinnej firmie z Buczkowic powstały dwie szynki TRADYCYJNA i TRADYCYJNA Z TŁUSZCZYKIEM oraz KIEŁBASA WIEJSKA TRADYCYJNA. TRADYCJA w nazwach wędlin zobowiązuje – zostały one przygotowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, a ich smak i aromat nie pozostawia wątpliwości, że są to wędliny najwyższej jakości. Wędliny TRADYCYJNE wielokrotnie docenili smakosze i krytycy, otrzymały one szereg rekomendacji. Posiadają one wiele nagród: medal  w plebiscycie konsumenckim NAJLEPSZY PRODUKT ROKU 2018, wyróżnienie POLAGRA Najlepszy Producent Wędlin, godło DOCEŃ POLSKIE oraz  miano Najsmaczniejszej Wędliny Roku 2017.


Wielkanocny rarytas – Kiełbasa Biała Parzona!
Każda kultywująca tradycję gospodyni poda podczas wielkanocnego śniadania Białą Kiełbasę Parzoną – to znakomity produkt z szerokiej oferty marki Hańderek. Zazwyczaj dodawana jest ona do żuru lub zjadana z dodatkiem ćwikły. Podanie jej z sosem chrzanowym to wypełnienie wielkanocnej tradycji, która wyraźnie wskazuje, że zjedzenie w Niedzielę Wielkanocną chrzanu skutkuje natychmiastowym odegnaniem złych mocy. Choć biała kiełbasa tradycyjnie gości na naszych stołach, to można ją podać nieco inaczej, bardziej oryginalnie. Jeden z bardziej oryginalnych przepisów  to podanie jej  - wcześniej upieczonej w piekarniku w cieście naleśnikowym, usmażonej w głębokim rozgrzanym oleju.



www.handerek.com.pl

KONTAKT / AUTOR
Anna Zator-Syguła
pr manager
project pr
508269963
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.