Karnawałowe przekąski z wędlinami Hańderek
Karnawał bez nich nie byłby tak huczny możliwe, że były również mniej smaczny lub wręcz nieapetyczny. Przekąski, zakąski, przegryzki, to one są ważnym punktem karnawałowych spotkań. Pomysłów i przepisów na ich przygotowanie jest kilka, ale ich liczba ciągle nie satysfakcjonuje. Tegoroczny karnawał wzbogacił się o kolejne, których autorami są znany i lubiany kucharz oraz blogerki kulinarne. Dzięki ich spotkaniu powstał nowy przewodnik po zakąskach.
2017-02-21, 10:12

Tegoroczny karnawał obfituje w pomysły na „małe pyszności” dzięki niecodziennemu spotkaniu. Producent znakomitych szynek ZMP Hańderek zaprosił znany autorytet kulinarny oraz blogerki do zmierzenia się z tematem karnawałowego „bufetu”. Z inspirującego spotkania powstał przewodnik po zakąskach, który udostępniony został również w wersji elektronicznej na stronie producenta.

Przekąski a’la MasterChef

Zaproszenie do „kulinarnych eksperymentów” Zaproszenie do „kulinarnych eksperymentów” w bardzo aktualnym temacie „przekąski” przyjął kucharz i autor książek kulinarnych, uczestnik jednej z edycji programu MasteeChef Charles Daigneault. Charles proponuje przygotowanie szybkich przekąsek, których głównymi składnikami są wysokiej jakości wędliny. Jego propozycje: Szynka od Dziedzica z jajkiem w koszyku oraz Rolada z Kiełbasą Dymioną i karmelizowaną czerwoną cebulą są w zasięgu każdego organizatora domowego przyjęcia. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno urozmaicą bufet każdego spotkania towarzyskiego. Charles prezentuje także skomplikowane dania, które mogą stać również daniami obiadowymi. Przygotował autorskie przepisy na aromatyczne gołąbki z kaszą jęczmiennej i Karczkiem Włoskim. Znakomitą przegryzkę w stylu włoskim biscotti z Kabanosem. Charles prezentuje również dania, które serwować można do południa, w porze pierwszego lub drugiego śniadania są to: typowo francuski przysmak croque oraz. mini zapiekanki z parówką z szynki, beszamelem i kalafiorem podawane w szklanych foremkach. W zestawie wielu przepisów coś dla siebie znajdą również amatorzy mocniejszych smaków - golonki w piwie – polecamy!


Małe pyszności od blogerek kulinarnych
Czas poświęcony na przygotowanie domowych przekąsek nigdy nie będzie czasem zmarnowanym. Szczególnie, że pod ręką mamy kilkanaście sprawdzonych przepisów. Część z nich nie wymaga nawet zbyt dużego wysiłku, a efekt zaskoczy zaproszonych gości. W przewodniku swoje pomysły na przekąski zaprezentowały także blogerki kulinarne. Karnawałowe, wytrawne róże z Kiełbasą Krakowską i serem, roladki z Szynką Włoską, krokiety z parówką, a także Kabanosy w cieście francuskim, to zestaw obowiązkowy udanego balu.


Inspirujące przepisy do pobrania
W przewodniku Karnawałowe inspiracje z wędlinami Hańderek dostępnym w sklepach firmowych oraz w wersji elektronicznej na stronie firmowej producenta wędlin www.handerek.com.pl  znajdziecie 10 efektownych przepisów. Ich realizacja z pewnością uatrakcyjni każde wydarzenie towarzyskie.

Wersja elektroniczna Karnawałowe Inspiracje z Wędlinami Hańderek do pobrania:
http://handerek.com.pl/karnawalowe-inspiracje/


KONTAKT / AUTOR
Anna Zator-Syguła
pr manager
project pr
508269963
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.